Лілія Гриневич щодо процесу створення шкільних підручників

Теми:
Цикл написання підручників має тривати не менше ніж два роки, — Лілія Гриневич

Процес створення шкільних підручниківНакази з основ­ної діяльності: що потрібно знати керівнику

Екс-міністерка освіти та науки Лілія Гриневич розповіла, що затвердження державного стандарту базової освіти дозволило розробляти підручники довше, ніж один рік.

Таку інформацію вона зазначила в інтерв’ю для Клубу НУШ.

«У нас створюється підручник щороку і є дуже маленький цикл для підготовки підручника. Зокрема, перші підручники для реформи Нової української школи було створювати важко. Через відсутність державного стандарту, авторам «не було, на що орієнтуватися, окрім тих попередніх бесід і переліку компетентностей, про які заявляли», — наголосила колишня очільниця Міністерства освіти та науки Лілія Гриневич.

Наразі державний стандарт базової освіти вже затверджений. Екс-міністерка відзначила, що це дає можливість запровадити довший цикл створення підручника, ніж один рік. За її словами, цикл їх написання має тривати не менше ніж два роки.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді