Реалізація Декларації про безпеку шкіл зміниться

Уряд ухвалив зміни до плану заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл»

Реалізація Декларації про безпеку шкіл зазнає певних змін

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

28 липня, під час засідання Кабінету Міністрів України було прийнято розпорядження «Про внесення змін до пункту 3 плану заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл». Документ спрямований на врегулювання порядку раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі атаки або ризику нападу на заклад освіти.

Якщо під час освітнього процесу життю та здоров’ю здобувачів освіти або працівників закладу загрожує небезпека, тоді цінність якості освіти зменшується. Саме тому дуже важливим є питання збереження закладів освіти як безпечного простору в умовах збройних конфліктів. 

Водночас, створення безпечного освітнього середовища складається з багатьох компонентів, зокрема організації та проведення заходів у закладах освіти для створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу. Однією з передумов є наявність чітких процедур реагування та неухильне їх дотримання всіма учасниками.

Для цього Національна поліція України підготувала проєкт наказу Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, метою якого є створення безпечного освітнього середовища, удосконалення порядку реагування на факти нападу або ризики нападу на заклад освіти та оперативного інформування в органах (підрозділах) Національної поліції України. 

Окрім того, проєктом передбачався б порядок дій працівників освіти щодо раннього попередження та евакуації в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти; порядок та організація дій посадових осіб органів (підрозділів) поліції щодо раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти.

За матеріалами КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді