Умови при яких закриватимуть школи

Теми:
Міністр охорони здоров’я назвав умови при яких школи можуть піти на карантин, незважаючи на 80% вакцинованих працівників

Карантин у школіЗа якої умови працюватимуть заклади освіти, якщо посилять карантин

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що українські школи можуть піти на карантин, навіть незважаючи на 80% вакцинованих працівників. Адже введення карантину залежить від певних умов.

Таку інформацію повідомили в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Як зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, для введення карантину в школах однієї вакцинації персоналу недостатньо.

Умови для переходу закладу освіти на карантин:

  • якщо захворіє один учень, весь клас піде на карантин,
  • якщо половина класів у школі на самоізоляції, то весь заклад освіти перейде на карантин.

«Якщо є інфікована дитина — клас іде на самоізоляцію. Якщо понад 50% класів також пішли на самоізоляцію — то школа йде на самоізоляцію. Навіть, якщо будуть вакциновані педагоги. Таким чином ми стримаємо поширення, не зупиняючи освітній процес», — наголосив Віктор Ляшко.

Зокрема, за інформацією міністра, зараз в Україні з понад 14 тисяч шкіл, близько 60 навчальних закладів знаходяться на самоізоляції.

Варто нагадати, з 20 вересня заклади освіти у жовтій зоні зможуть працювати в очному режимі за умови, якщо 80% працівників матимуть COVID-сертифікати (вакцинацію, негативний ПЛР-результат тестування чи довідку про одужання від коронавірусу).

Станом на середину вересня із 1 мільйона 370 тисяч працівників освіти (викладачів вишів, вчителів шкіл, профтехучилищ, вихователів садків, а також технічного персоналу) однією дозою вакцинувалося майже половина — 48%. Повністю ж вакцинувались двома дозами всього 37%.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді