На Одещині обговорили процеси реформування шкільного харчування

На Одещині відбувся обласний форум «Шкільне харчування: зміни та виклики сьогодення»

Форум реформування шкільного харчування

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

21 липня 2023 року на Одещині відбувся обласний освітній форум «Шкільне харчування: зміни та виклики сьогодення» у межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки за участю голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера.

Учасниками події були представники Міністерства освіти та науки України, координатори впровадження Стратегії реформ шкільного харчування, голова Національної асоціації громадського харчування, профільні заступники очільників районних військових адміністрацій, голови сільських, селищних, міських рад, запрошені освітні управлінці та представники профтехосвіти регіону.

Модератором форуму стала координаторка упровадження Стратегії реформ шкільного харчування у напрямі взаємодії ЦОВВ з обласними органами влади і місцевого самоврядування Леся Марталішвілі.

Зокрема, на початку практичної частини зустрічі з відеовітанням до присутніх звернулася ініціаторка реформи, перша леді України Олена Зеленська.

Відкрив роботу форуму начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків презентував дорожню карту реформування системи шкільного харчування в межах адаптивності і гнучкості реформи під час війни. 

Щодо реалізації реформи шкільного харчування в закладах освіти Одеської області детально пояснив директор Департаменту освіти і науки України Олександр Лончак.

Зі свого боку голова правління Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк представив Стратегію реформування системи шкільного харчування, передбачену на 2023-2027 роки. 

Стосовно важливості професійної підготовки кухарів наголосила під час виступу Ірина Шумік, генеральна директорка Директорату професійної освіти МОН.

Окрім того, у процесі дискусій були обговорені питання, які стосуються: 

  • впровадження нових форм і моделей харчування в закладах освіти, 
  • модернізації харчоблоків, 
  • проведення закупівель в умовах воєнного стану через Prozorro та Prozorro Market, 
  • діяльності кулінарних хабів, 
  • реалізації швейцарсько-українського проєкту DECIDE щодо принципів НАССР як основної безпекової складової під час організації харчування в закладах освіти, 
  • культури харчових звичок тощо.

За матеріалами Міносвіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4949

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді