Уряд перерозподілив 107 млн грн освітньої субвенції

Куди спрямують кошти відповідно до перерозподілу освітньої субвенції на 107 млн гривень

Перерозподіл освітньої субвенції

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

7 липня 2023 року уряд затвердив розпорядження Кабміну «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році».

Відповідну інформацію зазначили на сайті Міністерства освіти та науки. 

Згідно з перерозподілом, субвенція буде розділена між місцевими бюджетами на суму 107 млн гривень. Ці кошти спрямують на:

  • оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у громадах, у яких допустили помилки під час заповнення персональних даних учнів;
  • здійснення необхідних виплат вчителям Херсонщини, які перебувають на простої.

«Близько 85 млн гривень ми спрямуємо додатково Херсонській області, аби провести всі необхідні виплати вчителям і, зокрема, заплатити відпускні учителям регіону, які перебувають у простої», — прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

Окрім того, 7 липня під час засідання уряду було внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. 

«Передбачено, що в окремих випадках, в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні, за обґрунтованим поданням засновника закладу загальної середньої освіти, рішенням голови обласної, Київської міської військової адміністрації, кошти субвенції, у межах розподілу видатків можуть бути спрямовані на реалізацію проєктів пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом інших об’єктів, що складають фонд захисних споруд цивільного захисту», — повідомив голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Як він зауважив, використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування. Зокрема, для бюджету Києва не більше як 70 % фінансування здійснюється із субвенції та не менш як 30 % — з коштів місцевого бюджету.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4923

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді