На Волині батьки допомагають обладнати укриття в школах

У Волинській області батьки допомагають школі облаштувати укриття для повернення до офлайн-навчання

Обладнання укриттів у закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Любешівській громаді облаштовують укриття у школах, щоб діти могли перейти з онлайну в офлайн. Селище міського типу Любешів належить до 50-ти кілометрової зони кордону з Білоруссю, тож торік за рішенням Волинської ОВА з безпекових міркувань офлайн-навчання не було.

Відповідну інформацію зазначили на сайті «Суспільного». 

Для того, щоб діти змогли ходити на очне навчання, улітку планують підготувати укриття в усіх закладах освіти — їх в ОТГ 25. На це з місцевого бюджету виділяють майже 6 млн гривень.

«Є велика частина шкіл, у яких немає підвалів. Будемо облаштовувати безпековий простір на перших поверхах приміщення, укріпимо зовнішні стіни. Ще в деяких закладах будемо облаштовувати укриття за рахунок овочесховищ», — роз’яснив голова громади Олег Кух.

Зауважимо, що у Любешівському ліцеї навчається майже тисяча учнів — це один з найбільших закладів у громаді. Як повідомив заступник директора ліцею Микола Остапчук, на облаштування укриттів тут виділили 2 млн гривень.

Окрім того, необхідні попередні роботи розпочали тиждень тому — батьки допомагають в облаштуванні. За словами заступника директора ліцею, два дні водночас приходили 18 батьків. Наприклад, вони вибирають ґрунт із підвалу й виносять його надвір.

Батьків мотивує до роботи бажання створити для дітей можливість живого спілкування з учителями, однолітками. Як розповів батько двох школярів Олександр Жилка: «Треба швидше зробити, щоб на 1 вересня дітки мали змогу піти очно. Кажуть, що все добре, але бажано ходити в школу».

Зокрема, директор ліцею Віктор Дубко зауважив, що участь добровільна — батьків попросили долучитися, щоб здешевити роботи з облаштування укриття та пришвидшити процес. Вони можуть виконувати підсобні роботи.

Підготовчі роботи у Любешівському ліцеї триватимуть близько тижня — зараз, крім батьків, допомагають також працівники з центру зайнятості, далі за ремонт візьмуться майстри.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді