На Волині батьки допомагають обладнати укриття в школах

У Волинській області батьки допомагають школі облаштувати укриття для повернення до офлайн-навчання

Обладнання укриттів у закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Любешівській громаді облаштовують укриття у школах, щоб діти могли перейти з онлайну в офлайн. Селище міського типу Любешів належить до 50-ти кілометрової зони кордону з Білоруссю, тож торік за рішенням Волинської ОВА з безпекових міркувань офлайн-навчання не було.

Відповідну інформацію зазначили на сайті «Суспільного». 

Для того, щоб діти змогли ходити на очне навчання, улітку планують підготувати укриття в усіх закладах освіти — їх в ОТГ 25. На це з місцевого бюджету виділяють майже 6 млн гривень.

«Є велика частина шкіл, у яких немає підвалів. Будемо облаштовувати безпековий простір на перших поверхах приміщення, укріпимо зовнішні стіни. Ще в деяких закладах будемо облаштовувати укриття за рахунок овочесховищ», — роз’яснив голова громади Олег Кух.

Зауважимо, що у Любешівському ліцеї навчається майже тисяча учнів — це один з найбільших закладів у громаді. Як повідомив заступник директора ліцею Микола Остапчук, на облаштування укриттів тут виділили 2 млн гривень.

Окрім того, необхідні попередні роботи розпочали тиждень тому — батьки допомагають в облаштуванні. За словами заступника директора ліцею, два дні водночас приходили 18 батьків. Наприклад, вони вибирають ґрунт із підвалу й виносять його надвір.

Батьків мотивує до роботи бажання створити для дітей можливість живого спілкування з учителями, однолітками. Як розповів батько двох школярів Олександр Жилка: «Треба швидше зробити, щоб на 1 вересня дітки мали змогу піти очно. Кажуть, що все добре, але бажано ходити в школу».

Зокрема, директор ліцею Віктор Дубко зауважив, що участь добровільна — батьків попросили долучитися, щоб здешевити роботи з облаштування укриття та пришвидшити процес. Вони можуть виконувати підсобні роботи.

Підготовчі роботи у Любешівському ліцеї триватимуть близько тижня — зараз, крім батьків, допомагають також працівники з центру зайнятості, далі за ремонт візьмуться майстри.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді