Українцям можуть послабити обмеження

Теми:
У МОЗ розглядають можливість послаблення обмежень для вакцинованих громадян

Послаблення обмежень для вакцинованихДератизацію та дезінсекцію: як провести в закладі освіти

У Міністерстві охорони здоров’я України передбачають можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованих громадян.

Таку інформацію оголосив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Як він повідомив, наразі головною метою Мінохорониздоров'я є вакцинація якомога більшої кількості населення.

«У разі можливого спалаху ми будемо враховувати показники охоплення щепленнями і відповідно до цього приймати ті чи інші рішення. Наразі рано говорити про конкретні умови, але ми точно розглядатимемо можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованого населення», — сказав головний санітарний лікар.

Окрім того, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що до кінця літа МОЗ планує зробити ще мінімум 4,5 млн щеплень від COVID-19.

Також він зазначив, що за липень в Україні зроблено майже 3 млн щеплень від COVID-19, що майже на 250 тисяч більше, ніж за всі попередні місяці кампанії з вакцинації загалом.

«До кінця літа маємо зробити ще мінімум 4,5 млн щеплень. Тобто збільшити липневе охоплення в 1,5 рази», — наголосив Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров’я звернувся до населення щодо не відкладання щеплення на «після відпустки» чи «після свят», оскільки Delta-штам коронавірусу вже зафіксований в Україні, а вакцинація є єдиним ефективним способом запобігти тяжкому перебігу хвороби.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді