МОН презентувало модельну програму з фізкультури

Теми:
Програму фізичної культури розпочнуть пілотувати у 5-х експериментальних класах НУШ цьогоріч

Розвиток фізичної культури в НУШПозапланові перевірки шкіл: ПІДГОТУВАТИСЯ

У Міністерстві освіти і науки презентували нову модельну програму з фізичної культури для 5-6 класів. Пілотний запуск та апробація відбудеться у 5-х експериментальних класах НУШ у вересні цього року.

Презентація відбулась під час круглого столу «Новій українській школі — нова фізична культура».

За словами авторів програми, її головне завдання полягає в здійсненні не спортивної підготовки школярів, а розвитку їхніх фізичних здібностей.

Зокрема, ця модельна програма передбачає обов’язкові 3 години фізичної активності на тиждень та формувальне оцінювання. Кількість годин не залежатиме від типу закладу освіти.

Відповідний документ програми складається з понад 30 варіативних модулів — з них учні за погодженням із учителем зможуть обирати ті, які вивчатимуть. Варіативні модулі змінюватимуться кожну чверть або триместр.

Водночас передбачено, що школи можуть закуповувати інвентар під кожен варіативний модуль.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді