Можуть дозволити щеплення школярів

МОЗ може дозволити вакцинувати від коронавірусу школярів за рекомендаціями медиків

Щеплення школярів в УкраїніДератизацію та дезінсекцію: як провести в закладі освіти

Міністерство охорони здоров’я України дозволить вакцинувати від коронавірусу школярів, які їдуть навчатися за кордоном або відвідуватимуть міжнародні змагання.

Таку інформацію зазначив керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександр Заїка.

Як він повідомив, вакцинувати зазначені групи дітей віком від 12 до 16 років можуть дозволити під час п’ятої хвилі вакцинації.

Календар профілактичних щеплень: що врахувати

«Під час п’ятої хвилі буде дозволятися вакцинація дітей, але потрібно буде дивитися по наших рекомендаціях, яким саме дітям в першу чергу треба буде давати перевагу», — повідомив чиновник.

Олександр Заїка також акцентував, що вакцинація дітей у разі необхідності відбуватиметься вакциною Pfizer-BioNTech.

«Якщо ми говоримо про дітей віком 12-16 років, то ми знаємо, що це Файзер і там буде чіткий алгоритм, у яких випадках. Наприклад, дитина їде за кордон на навчання, змагання, на якісь конкурси і ця подорож передбачає дві вакцинації», — наголосив керівник національної програми імунізації.

Зокрема, він додав, що щеплення дітей проходитиме за рекомендаціями лікарів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38588

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22252

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді