Проведення річного оцінювання учнів у період війни

Коли діти, які вчаться на сімейній формі, можуть написати річні контрольні

Оцінювання дітей цього рокуЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Певна частина українських учнів, які зараз вчаться за кордоном, в Україні продовжують здобувати освіту на сімейній формі. Наразі в закладах освіти за кордоном, як і в Україні, підбивають підсумки навчального року, а отже, пишуть контрольні та підсумкові роботи. Одночасне написання таких робіт з різних предметів в українських школах (онлайн) збільшує навантаження на учнівство.

Як зазначається в методичних рекомендаціях Міносвіти щодо організації навчального процесу під час війни у розділі «Оцінювання результатів навчання»:

«Річне оцінювання може бути проведене перед початком навчального року, зокрема з використанням технологій дистанційного навчання і засобів зв’язку. В окремих випадках річне оцінювання може здійснюватись упродовж І семестру наступного навчального року».

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Окрім того, освітній омбудсмен Сергій Горбачов прокоментував:

«Дітям, які за кордоном не вивчали предмети, передбачені українськими освітніми програмами, або в них відсутня інформаційна довідка, яка підтверджує навчання, згідно з частиною 5 статті 17 Закону України “Про повну загальну середню освіту” надають можливість пройти річне оцінювання до початку навчального року. Форму проведення оцінювання обирає заклад освіти. В окремих випадках можливе проведення річного оцінювання протягом навчального року».

Саме тому законодавство надає учнівству змогу скласти різні форми звітності, щоб отримати підсумкові оцінки, не наприкінці цього навчального року, а перед початком наступного (а в окремих випадках і впродовж наступного навчального року).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді