Любомира Мандзій про нове шкільне меню

Що діти їстимуть у школах з нового навчального року: повне шкільне меню від Євгена Клопотенка

Нове шкільне меню з 1-го вересня

Новий лист МОЗ: як виконати норми харчуванняРеформа системи харчування для дітей шкільного віку активно впроваджується в закладах освіти.

Нещодавно в Україні презентували нове шкільне меню, розробкою якого займався відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій зазначила на своїй Facebook-сторінці, що відбувається підготовка до нового навчального року, зокрема шкільного харчування.

Організація харчування в їдальнях за новим 4-тижневим меню

У зв’язку з цим оновили електронний каталог Prozorro Market, завдяки якому постачають продукти до шкіл. Тепер там враховано нове шкільне 4-тижневе меню, яке складається зі 160 страв.

Таким чином, Постачальники вже можуть запропонувати свої товари для розповсюдження в їдальні. З вичерпним переліком нових категорій, пов’язаних зі шкільним меню, можна ознайомитися за посиланням.

Над розробленням оновленого меню працювала робоча група до складу якої увійшли представники Міністерство охорони здоров'я України, шеф-кухар Євген Клопотенко та команда проєкту Культура їжі I Cult Food, а також ВГО «Асоціація дієтологів України».

Створений збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку вже є вільному доступі. Там зазначені вимоги щодо приготування страв та їх калорійність. Усі страви в документі розподілені за категоріями.

Варто зазначити, що Євген Клопотенко розповів наскільки подорожчає оновлене шкільне меню.

«Раніше для того, щоб готувати продукти за всіма вимогами й нормами, треба було 14 гривень. Зараз це буде 14 гривень і 50 копійок. Або для кращого харчування і якості продуктів, — від 14 до 25 гривень», — зазначив шеф-кухар.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1840

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді