Що робити учасникам НМТ під час оголошення повітряної тривоги?

Як вплине оголошення тривоги на проведення тесту та якими мають бути дії учасника НМТ?

Повітряна тривога під час НМТ

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Під час складання національного мультипредметного тесту в Україні можлива ситуація, за якої в регіоні буде оголошено повітряну тривогу. Тому стає актуальним питання як це може вплинути на проведення тестування. 

Важливо, що всі фахівці, які працюватимуть у тимчасових екзаменаційних центрах в Україні, повинні дотримуватися чіткого алгоритму дій під час повітряної тривоги.

У разі оголошення повітряної тривоги до прибуття учасника тестування в екзаменаційний центр, йому необхідно дочекатися до її завершення в безпечному місці.

Після завершення тривоги учасник має доїхати до екзаменаційного центру та взяти участь у тестуванні.

Якщо комісією екзаменаційного центру буде ухвалено рішення про скасування проведення тестування в цей день, учаснику буде запропоновано скласти тест під час додаткової сесії НМТ.

Окрім того, неявка учасника на тестування через оголошення тривалої повітряної тривоги в регіоні вважатиметься поважною причиною для участі в додатковій сесії. Таким чином, учаснику НМТ не потрібно додавати додаткових підтверджень пропуску тестування.

Для участі в тестуванні необхідно буде лише подати заяву про участь у додатковій сесії. Така можливість передбачена в персональному кабінеті учасника тестування.

Якщо у наслідок повітряної тривоги буде призупинено тестування, то це буде зроблено в спеціальному сервісі тестової програми.

Водночас зупиниться і час проходження тестування, щоб в учасника НМТ була можливість після завершення повітряної тривоги та сигналу «Відбій» завершити оцінювання, продовживши його з тієї хвилини й того завдання, коли відбулося призупинення.

Після сигналу «Відбій повітряної тривоги» та повернення до тестової аудиторії учасник продовжить працювати саме з тим варіантом завдань, над яким почав працювати до оголошення тривоги.

Проте цей варіант можливий лише для тих учасників, під час оцінювання яких буде оголошена недовготривала тривога.

Зауважимо, що під час першої зміни у двозмінному пункті тестування довготривалою тривогою є тривога, яка триває понад півтори години.

Якщо учасник складає НМТ у першу зміну в такому пункті, то повернутися до виконання тесту можна буде, якщо тривога триватиме не довше 1 години 30 хвилин.

У разі довшої тривоги, тестування не буде продовжене, а учасники отримають право взяти участь у НМТ під час додаткової сесії.

Наголошуємо, це стосується лише пунктів, які працюють у дві зміни.

Якщо учасник проходить тестування в другу зміну або в пункті, де тестування відбувається лише в одну зміну, можна буде продовжити тестування, якщо тривога триватиме не довше 2 годин 20 хвилин. Це пов’язано з тим, що в пункті немає іншої зміни учасників, і пункт може продовжити роботу.

За довшої повітряної тривоги учасники НМТ отримають пропозицію пройти НМТ під час додаткової сесії оцінювання.

Зокрема, у разі оголошення сигналу повітряної тривоги учасники тестування разом з персоналом пункту тестування мають перейти в укриття.

Учасники НМТ можуть забрати особисті речі, що були залишені в спеціально відведеному місці перед початком тестування. Для цього вони мають бути компактно складені заздалегідь при здачі на зберігання.

Проте використання засобів мобільного зв’язку або іншими гаджетами в укритті заборонено.

Важливо, що учасники можуть спілкуватися один з одним в укритті, але  лише на теми, що не стосуються змісту тестування. За цим слідкуватимуть інструктори та персонал, який перебуватиме в укритті.

У випадку довготривалої тривоги після оголошення сигналу відбою учасники мають подати заяву щодо складання НМТ під час додаткової сесії.

Алгоритм дій у такому випадку надасть відповідальний за пункт тестування, а персонал пункту тестування забезпечить учасникам усю необхідну допомогу в оформленні заяви. Додаткових документів для цього не потрібно. 

Наголошуємо, що заяви на участь у додатковій сесії необхідно подати одразу в пункті тестування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді