США передала кошти Україні для виплати зарплат освітянам

До держбюджету України надійшли грантові кошти від США в розмірі 1,25 млрд доларів

Виплата заробітних плат освітян

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

До державного бюджету України від Сполучених Штатів Америки надійшли грантові кошти в розмірі 1,25 млрд доларів, як частина фінансування в рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

Відповідне фінансування передбачене на відшкодування видатків держбюджету, зокрема, на виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, на оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій та інше.

Як повідомляють у Міністерстві фінансів, у 2023 році Україна отримала вже 6 млрд доларів США грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Мета цього проєкту — часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов’язані зі сферою безпеки і оборони.

Окрім того, очільник фінансового відомства Сергій Марченко зауважив, що грантова підтримка від Сполучених Штатів у рамках проекту Світового банку PEACE in Ukraine є важливою частиною забезпечення гуманітарних та соціальних видатків під час повномасштабної війни.

«Міністерство фінансів України спільно з командами Світового Банку та USAID SOERA допомагає оптимізувати та зміцнити системи моніторингу, верифікації та звітності Уряду України щодо використання донорських коштів, наданих партнерами», — наголосив міністр фінансів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4920

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді