Спротив реформі шкільного харчування

Теми:
1 вересня набудуть чинності нові норми організації харчування у закладах середньої освіти

Супротив реформі шкільного харчування

Як скласти річний план закладу освіти: ДОСВІД КОЛЕГПерша леді України Олена Зеленська передбачає хвилю невдоволення та супротиву реформі шкільного харчування після набуття чинності з 1 вересня нових норм організації харчування у закладах освіти.

Таку інформацію вона повідомила під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Здорова Україна».

«Я можу зараз напророкувати — з 1 вересня вступають в силу нові норми, і ми з вами побачимо не просто хвилю, а цунамі хейту про реформу. Тому що якщо це багато років усіх влаштовувало, люди, які харчуються за рахунок дітей, вони всі будуть незадоволені. Ми зможемо спостерігати за тим, що буде спротив. Але ми маємо не зупинятися», — зазначила Перша леді країни.

Зокрема, вона наголосила, що якість продуктів буде контролювати Держпродспоживслужба.

«Я сподіваюся на батьків: якщо ви бачите, що вашим дітям дають несмачне, некорисне, — одразу можна звертатися до Держпродспоживслужби, вони мають реагувати. Цей контроль існував у країні вже багато років, але чомусь не працював. Чомусь є в мене надія, що зараз ДПСС буде працювати в більш активному режимі, вони це демонструють», — прокоментувала Олена Зеленська.

Як повідомила Перша леді, реформа харчування орієнтована на всю Україну. Нормативи повинні виконуватися всіма школами, а також стосуються дитячих садків.

Окрім того, вона сказала, що не всі школи з 1 вересня будуть спроможні провадити оновлене меню. Тому, за інформацією Міністерства освіти і науки, до таких закладів не будуть застосовуватися санкції до 1 січня 2022 року.

«Так, це буде важко, тому що ми знаємо, що кухарі не отримують таку велику заробітну платню, щоб вони зараз в один день навчилися, змогли. Але ми також маємо знаходити шляхи, як їх підтримувати. Можливо, ще буде якась субвенція від Міністерства освіти, щоб підтримати кухарів, щоб дати їм більші фінансові, можливо, бонуси за те, що вони будуть активніше працювати», — наголосила дружина Президента.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
560

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49272

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді