У МОН назвали безпеку на НМТ основним викликом вступної кампанії

Основним викликом вступної кампанії є створення безпечних умов для проведення НМТ

Безпека під час НМТ

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Міносвіти виділили основні виклики нинішньої вступної кампанії. Серед яких:  

  • створення безпечних умов для проведення НМТ, 
  • надання можливості якомога більшій кількості вступників за кордоном взяти у ньому участь, 
  • безпосередній вступ і подальше навчання.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісовий. 

«Як і минулого року, найважливіше — створити безпечні умови для тестування. Друга задача — надати можливість якомога більшій кількості вступників за кордоном також взяти у ньому участь. Український центр оцінювання якості веде активну роботу для того, щоб розширити географію тимчасових екзаменаційних центрів. Йдеться про 53 міста в 32 країнах», — зауважив очільник освітнього відомства.

Окрім того, на думку міністра, третім викликом є безпосередній вступ і подальше навчання, адже важливими аспектами, які потрібно враховувати зараз, є насамперед питання міграції, реінтеграції окупованих територій та відновлення.

«Тобто головне для нас — це людина і збереження людського потенціалу. Ми маємо зробити все, аби не втратити зв’язок з нашими громадянами, які перебувають за кордоном і на тимчасово окупованих територіях, та допомогти їм залишитися в українській системі цінностей», — акцентував Оксен Лісовий.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді