Рекомендації МОН щодо проведення національного уроку з ПДР у закладах освіти

МОН рекомендує школам і профтехам провести єдиний національний урок з ПДР «Безпечна дорога додому»

Національний урок про ПДРЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

З 15 до 21 травня в Україні триватиме перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

Таку інформацію зазначили на сайті Міністерства освіти та науки. 

У прикріпленому документі можна ознайомитися з рекомендованими матеріалами для проведення Тижня безпеки дорожнього руху. 

В освітньому відомстві рекомендують органам управління у сфері освіти та керівникам закладів загальної середньої освіти провести організаційні заходи, що спрямовані на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Насамперед, 17 травня 2023 року в закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти пропонується провести єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з теми основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Окрім того, Міносвіти зауважує щодо проведення бесіди з батьками учнів, зокрема акцентувати їхню увагу на захисті життя й здоров’я дітей у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки, а також провести цикл заходів із практичних навичок поведінки в разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5006

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді