На закупівлю шкільних автобусів виділили 1 млрд гривень

Розподіл коштів здійснюватиметься пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення

Закупівля шкільних автобусів

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Кабінет Міністрів розподілив 1 млрд грн державної субвенції на закупівлю шкільних автобусів.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісовий. 

Кожна область отримає суму коштів пропорційну кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти.

Як зауважив керівник Міносвіти, наразі підвезення до місць навчання потребують орієнтовно 300 тисяч дітей по всій країні.

«Наше завдання — збільшити кількість учнів, які навчаються очно, але зробити це з урахуванням усіх безпекових аспектів. Наявність укриттів та шкільних автобусів — одні з них», — наголосив міністр освіти та науки.

Проте Оксен Лісовий підкреслив, що для повного закриття потреби цих коштів буде недостатньо, тому МОН продовжить працювати з донорськими організаціями.

«Заразом закликаємо громади до участі у співфінансуванні закупівель автобусів. Це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. І ще одна можливість — партнерства з місцевим бізнесом, адже школи є центрами громади», — акцентував очільник освітнього відомства.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді