За рік зарплата освітян зросла

У Мінекономіки повідомили, що зарплата освітян за рік зросла на 28,8%

Збільшилася зарплата освітян

Працівник відмовляється від вакцинації: чи допускати до роботи

Зарплата освітян за останній рік зросла на 28,8%.

Таку інформацію повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з посиланням на дані Державної служби статистики.

Які доплати передбачені педагогічним працівникам

Середня номінальна заробітна плата в Україні в березні 2021 року зросла до 13 612 грн, що на 1 063 грн більше, ніж в лютому.

«Найбільшими темпами зростала заробітна плата в сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (на 52,0%), тимчасового розміщування й організації харчування (на 37,2%), мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (на 33,8%), освіти (на 28,8%), операцій з нерухомим майном (на 22,2%), оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (на 20,4%)», – зазначають у Мінекономрозвитку.

Як зауважили у Мінекономрозвитку, головними рушіями зростання заробітної плати стали пристосування сфер економічної діяльності до умов та викликів пандемії COVID-19, а також підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2021 року до 6 000 грн.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196397

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді