На Черкащині розпочалась вакцинація освітян

Спочатку вакцинуватимуть освітян, які долучені до проведення зовнішнього оцінювання

У Черкаській області вже почали вакцинувати вчителів

Працівник відмовляється від вакцинації: чи допускати до роботи

У Черкаській області почали вакцинувати педагогів, які долучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві освіти і науки України, з посиланням на інформацію Черкаської обласної державної адміністрації.

Як зазначила заступниця голови Черкаської ОДА Лариси Кошової, до області надійшла вакцина CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech у кількості майже 5 тисяч доз.

«Вона буде використовуватися для проведення вакцинації педагогічних працівників, які братимуть участь у проведенні ЗНО. Наступна категорія — це маломобільні групи населення, тобто ті пацієнти, які отримують лікування вдома та особи, які за ними доглядають», — повідомила Лариса Кошова.

Для процесу повної імунізації необхідно 2 дози препарату, інтервал введення — 28 днів.

За кожним, хто вже встиг зробити щеплення, зарезервовано другу дозу вакцини цієї ж партії.

Варто нагадати, що раніше, у Міністерстві охорони здоров'я закликали освітян, які братимуть участь у проведенні ЗНО, вакцинуватися проти COVID-19, щоби бути в безпеці під час тестування.

Вакцинація відбуватиметься виключно на добровільних засадах.

Детальну інформацію щодо вакцинації від COVID-19 можна дізнатись на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру: 0 800 60 20 19.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді