Рамка цифрових навичок

Рамка є інструментом, створеним для покращення рівня цифрових компетентностей українців

Мінцифри розробило та опублікувало Рамку цифрових навичок

Наказ про уточнення посадових інструкцій: ПРИКЛАД

Міністерство цифрової трансформації опублікувало документ Рамки цифрової компетентності для громадян із метою широкого громадського та експертного обговорення.

У відомстві зазначили, що Рамка цифрової компетентності для громадян України — це інструмент, створений для того, щоб покращити рівень цифрових компетентностей українців.

Метою створеної Рамки є допомогти у створенні державної політики та плануванні освітніх ініціатив, спрямованих на підвищення рівня цифрової грамотності та практичного використання засобів і сервісів IT-технологій конкретними цільовими групами населення.

Як упроваджувати медіаосвіту в школі

Під час розробки за основу було взято Рамку для громадян ЄС, а також інші рекомендації у сфері цифрових компетентностей від європейських та міжнародних інституцій, які адаптовано до національних, культурних, освітніх та економічних особливостей України українськими експертами.

Окрім того, у Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що цю концептуально-референтну Рамку можна буде використовувати для розроблення Рамок професійних цифрових компетентностей основних професійних груп за сферами економічної діяльності, для запровадження вимог до рівнів володіння професійними цифровими компетентностями при наймі персоналу, під час виконання професійних та службових обов’язків, проведення сертифікації, атестації тощо.

Наразі Рамка містить 4 виміри, 6 сфер, 30 компетентностей та 6 рівнів володіння цифровими навичками.

Рекомендації та коментарі до вмісту «Рамки цифрової компетентності для громадян України» необхідно надсилати листом на пошту [email protected].

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді