Затверджено європейський план заходів щодо цифрової освіти

Дії сприятимуть розвитку ефективної цифрової екосистеми освіти та цифрових навичок
Затверджено європейський план заходів щодо цифрової освіти

Чи можна продовжити навчання в червні

Європейська Комісія розробила та затвердила План дій щодо цифрової освіти до 2027 року, зважаючи на труднощі з якими зіткнувся світ пі час пандемії.

Таку інформацію повідомили на сайті Державної служби якості освіти.

У Держслужбі наголосили, що план визначає два стратегічних пріоритети: сприяти розвитку високоефективної цифрової екосистеми освіти та підвищувати цифрові навички та компетенції для цифрової трансформації.

Для виконання плану, Європейська Комісія планує розробити Європейську систему змісту цифрової освіти та рекомендації щодо успішної цифрової освіти та онлайн- і дистанційного навчання для початкової та середньої школи.

Відповідно до Плану дій, заплановано створення платформи обміну сертифікованими Інтернет-ресурсами для освіти та розробити етичні настанови щодо штучного інтелекту та використання даних у навчанні й рекомендації з цифрової грамотності для педагогів та боротьби з дезінформацією.

Зокрема, планом передбачено запровадження сертифікатів цифрових навичок, які будуть визнані та прийняті урядами, роботодавцями та країнами Європи.

Також очікується створення Європейського центру цифрової освіти, що об’єднає зусилля країн для міжгалузевої співпраці, обміну цифровим навчальним контентом, узгодження стандартів, сумісності, доступності та забезпечення якості цифрової освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42301

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді