Профільний комітет розглядатиме формат проведення ЗНО-2021

Профільний парламентський комітет розгляне питання формату проведення зовнішнього оцінювання

Профільний комітет розглядатиме формат проведення ЗНО-2021

Сім небезпечних челенджів: ВРАХУЙТЕ НАЙВАЖЛИВІШЕ

У середу 31 березня відбудеться засідання Парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій, під час якого буде розглядатися питання формату проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році.

Таку інформацію оприлюднили в анонсі засідання профільного комітету Верховної Ради.

Зокрема, заплановано, що під час засідання буде розглянуте питання щодо звільнення від обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО, випускників, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, але не планують вступати до закладів вищої освіти.

Як провести батьківські збори до ЗНО

Розгляд цього питання відбуватиметься через загострення епідемічної ситуації в Україні.

Участь у засіданні комітету візьмуть представники Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я.

У випадку позитивного висновку Парламентського Комітету рішення про звільнення всіх випускників від обов’язкової ДПА ухвалюватиме Верховна Рада.

Для ухвалення рішення щодо зміни формату проведення ДПА парламент має прийняти відповідні законодавчі зміни, що унормують можливість проведення у 2021 році ДПА за рівень повної загальної середньої освіти не лише у формі ЗНО.

Окрім того, для випускників, які планують вступати до закладів вищої освіти, ЗНО буде проведено в установлені терміни відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

Варто нагадати, що вперше скасування обов'язкової ДПА для здобувачів повної загальної середньої освіти відбувся навесні минулого року через побоювання влади щодо загострення епідемічної ситуації при проведенні повноформатного тестування випускників.

І цього року МОН України прийняли рішення про скасування проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової та базової школи.

Водночас мотивами скасування ДПА у формі ЗНО для всіх випускників також є позитивне ставлення випускників та їхніх батьків до скасування іспитів і скорочення бюджетних видатків Українського центру оцінювання якості освіти на проведення тестування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді