У ВР роздумують над впровадженням відеофіксації освітнього процесу

У Верховній Раді розпочався діалог щодо доцільності запровадження в Україні відеофіксації освітнього процесу

Відеофіксація освітнього процесу

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

У Верховній Раді розпочалася дискусія щодо доцільності запровадження в Україні відеофіксації освітнього процесу.

Таку інформацію зазначила народна депутатка, перша заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

Як вона повідомила, питання щодо доцільності запровадження та правового регулювання питання відеофіксації освітнього процесу було обговорене на засіданні підкомітету у справах сім’ї та дітей Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Зокрема, народна депутатка зауважує, що йдеться саме про відеофіксацію для фіксації протиправних дій і додавання такого відео (за необхідності) до звернення або доказу у суді, а не для оприлюднення у соцмережах або медіа.

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

Серед переваг такого нововведення:

  • протидія булінгу та мобінгу, 
  • захист від неправдивих звинувачень, 
  • фіксація та розкриття крадіжок, 
  • отримання даних щодо інцидентів між учнями та педагогами.

Окрім того, народна депутатка виокремила наступні недоліки відеофіксації освітнього процесу: складні процедури захисту персональних даних, висока вартість обладнання та його обслуговування, недосконалість законодавства, зокрема, у частині необхідності згоди всіх без винятку присутніх учасників освітнього процесу на проведення відеофіксації.

«Маємо вивчити досвід відеофіксації освітнього процесу в інших країнах світу, зокрема, маємо напрацювання Ізраїлю, Великобританії, Норвегії, Китаю, США. Запрошую кожного до відкритої дискусії щодо цього питання. Товариство, дайте аргументовану відповідь — ви за чи проти відеофіксації освітнього процесу в Україні», — акцентувала Ірина Констанкевич.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді