Області України, де введено дистанційне навчання

Адаптивний карантин з 24 лютого: як працюватимуть заклади освіти в різних областях України

Області України, де введено дистанційне навчання

Як школам працювати з 24 лютого по 30 квітня: рекомендації МОН
Урядом було впроваджено адаптивний карантин з розподілом на зони з 24 лютого. Таким чином, більшість території України перебуває у жовтій зоні, але школи в деяких областях вже закрили на карантин. У червоній зоні опинились три області – Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська.
Так як, Івано-Франківська область опинилася в червоній зоні епідемічної небезпеки, то в місті повністю закрили дитячі садочки. Однак, як зазначив мер міста Руслан Марцінков, можуть зробити чергові садки, щоби батьки могли залишити дітей на якийсь час.
Натомість школи з 1 березня повністю перейшли на дистанційне навчання. Наразі невідомо, до якої дати діти навчатимуться онлайн.
Що стосується Житомира, то в ньому працюватимуть всі дитсадки та початкова школа в очній формі навчання. Зокрема, батьки можуть самостійно вирішувати, чи варто відправляти дитину до школи чи ні. Водночас учні інших класів навчатимуться дистанційно.
Але через різке збільшення кількості хворих на COVID-19 саме на території області, у деяких громадах почали закривати також дитсадки та 1-4 класи. Йдеться про заклади освіти в Бердичеві та Чуднівській, Новоград-Волинській і Ємільчинській громадах. Школярі там теж на «дистанційнці», а деякі учні навіть пішли на весняні канікули.
У Чернівцях теж закрили деякі садочки та школи. Так, із 383 закладів дошкільної освіти там працюють 268 садочків, які відвідують понад 12 тисяч дітей. Натомість в області учні ходять до шкіл – там очно працюють 395 шкіл, а дистанційно навчають дітей 388 закладів освіти. Ще 7 шкіл – на канікулах.
Варто зазначити, що на дистанційне навчання переходять не лише у регіонах з червоною зоною, а й в інших містах, залежно від складності епідситуації. Таким чином, впровадження дистанційки відбулося у Вінниці та Закарпатті.
Голова ОДА Сергій Борзов повідомив, що у Вінницькій області для всіх учнів шкіл, включно з 1 – 4 класами запровадили дистанційну форму навчання з 2 березня.
«У нас були відкриті школи і минулого тижня ми запровадили дистанційне навчання для 5 – 11 класів. Але на комісії ТЕБ та НС прийняли рішення, що дистанційне навчання треба ввести для всіх, включаючи 1 – 4 класи», – повідомив Сергій Борзов.
На Закарпатті деякі громади призупинили діяльність школи та дитячі садки, а саме в Хустській, Великобичківській, Тячівській, Ужгородській громадах.
Нагадаємо випадки, коли школи можуть закритися:
  • Учням заборонено відвідувати школи, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 перебуває більш як 50% дітей та працівників;
  • Якщо в місті червона зона карантину (але учні 1 – 4 класів зможуть продовжити очне навчання);
  • Також у школах заборонено проводити вистави, свята, концерти за участю більш ніж одного класу та в присутності глядачів.

      Статичний блок для новин

      Статті за темою

      Усі статті за темою

      Булінг у школі: що робити педагогам

      Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
      32351

      Яка структура 2024/2025 навчального року

      Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
      247951

      Гарячі запитання

      Усі питання і відповіді