УЦОЯО підтримує модель НМТ за типом 2+1

УЦОЯО повністю погоджується з презентованою МОН моделлю національного мультитесту

Модель НМТ 2+1

Трудові відносини в умовах воєнного стану: ГОЛОВНЕ

Український центр оцінювання якості освіти повністю погоджується з презентованою моделлю національного мультитесту, що була представлена Міністерством освіти та науки.

Таку інформацію зазначила заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко під час презентації особливостей предметів НМТ, які є складовими тесту. 

Як вона зауважила, запропонована модель проведення НМТ була сформована на основі різних думок представників батьківської та освітянської спільноти.

«Це та модель, яка була узгоджена із комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки, та інновацій, це та модель, яку пропонувало Міністерство освіти і науки, з якою повністю погоджується Український центр оцінювання якості освіти. І вона, власне, була скомунікована на основі різних думок представників батьківської та освітянської спільноти. Водночас, як наразі відомо, можливі зміни», — акцентувала представниця Українського центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, що Міносвіти спільно з Українським центром оцінювання якості освіти 20 січня презентували модель проведення національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників у заклади вищої освіти. 

Така модель передбачає включення до структури тесту двох обов’язкових предметів — української мови й математики, а також одного предмета на вибір учасника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді