У МОН оцінюють НМТ-2023 як рішення справедливого вступу

Проведення НМТ вирішить питання прозорого вступу, для тих, хто має найкращі бали

НМТ-2023 для справедливого вступуЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Проведення національного мультипредметного тесту в 2023 році вирішить питання прозорого та справедливого вступу, для тих вступників, які мають найкращі бали.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет щодо моделі проведення цьогорічного НМТ. 

Як він зауважив, цьогорічний НМТ за моделлю буде наближений до традиційного ЗНО.

«На сьогодні національний мультипредметний тест, який ми запропонували на 2023 рік, він безумовно є моделлю, яка наближена до ЗНО. Принаймні він вирішує ті питання прозорого і справедливого вступу, для тих хто має найкращі бали. І на сьогодні процедури проведення національного мультипредметного тесту абсолютно подібні до зовнішнього незалежного оцінювання і вирішують ті самі поставлені завдання», — акцентував очільник освітнього відомства.

Окрім того, міністр Сергій Шкарлет повідомив, що у МОН цього року розраховують на 224 тисячі випускників, які планують вступати до вишів.

Нагадаємо, що 20 січня Міністерством освіти і науки разом з Українським центром оцінювання якості освіти презентована модель проведення національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді