Асоціація працівників дошкільної освіти звернулася до КМУ

ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» звернулася до КМУ листом, у якому просить відновити Перелік робіт, які не вважалися сумісництвом.

Асоціація працівників дошкільної освіти звернулася до КМУ

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

Перелік робіт був передбачений Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінфіну від 28.06.1993 № 43.

Згідно з пунктом 8 Переліку робіт, які не є сумісництвом, поданого в додатку до Положення, не вважалася сумісництвом педагогічна робота керівних та інших працівників закладів освіти з погодинною оплатою в обсязі не більше 240 годин на рік.

На думку членів Асоціації, скасування Переліку робіт, які не є сумісництвом, позбавляє можливості багатьох висококваліфікованих фахівців, серед яких керівні та педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої освіти, науково-педагогічні працівники, а також працівники відділів та управлінь освіти, інших органів, які переважно є вихователями, вчителями та викладачами, виконувати педагогічну роботу впродовж основного робочого часу, забезпечуючи налагоджений освітній процес.

У листі зазначено, що на 2022/2023 навчальний рік усі навчальні предмети, курси, заняття вже розподілені та закріплені за відповідними фахівцями, а виконання педагогічної роботи на умовах сумісництва поза основною роботою здебільшого не можливе через збіг часу за основною роботою з розкладом занять, уроків, керівництвом аспірантами, кафедрами тощо.

Асоціація вважає за потрібне відновити Перелік робіт, які не є сумісництвом, удосконаливши його відповідно до вимог сьогодення.

Примітка. Відповідно до листа ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» «Щодо відновлення Переліку робіт, які не вважалися сумісництвом» від 10.01.2023 № 1.

 

Джерело: Журнал Практика управління дошкільним закладом

 

Як провести тарифікацію педагогів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Накази на вересень у закладі дошкільної освіти

У перший місяць після літнього оздоровчого періоду директор закладу дошкільної освіти видає накази, щоб забезпечити організований початок навчального року. Які це накази?
68138

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді