Як оформити наказ про роботу методиста за сумісництвом

Методисти навчально-методичних центрів у вільний від основної роботи час мають право працювати за сумісництвом. Вони можуть виконувати іншу роботу на умовах трудового договору як за основним місцем роботи, так і поза ним

Наказ про уточнення посадових інструкцій: ПРИКЛАД

Працівники мають право укладати трудовий договір на одному або одночасно на кількох підприємствах, в установах, організаціях (ст. 21 КЗпП). Зазвичай це право реалізують на умовах сумісництва.

Сумісництво — це виконання працівником, окрім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.

Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати половини місячної норми робочого часу. При цьому не більше чотирьох годин на день у будні і восьми — у вихідні.

Скажімо, працюючи з 09:00 до 18:00 год. щодня, методист навчально-методичного центру зможе проводити уроки в навчальному закладі лише після закінчення робочого дня (у другу зміну, якщо вона є в навчальному закладі, або у вихідні).

Роботодавець має видати відповідний наказ про прийняття працівника на роботу. Форма наказу буде різнитися залежно від того, чи це робота поза основним місцем роботи, чи сумісництво посади.

Зверніть увагу!

Згода адміністрації за місцем основної роботи для роботи за сумісництвом не потрібна.

Переведення працівника на іншу посаду: наказ

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді