ДПА для випускників цього року можуть відмінити

У ВР зареєстрований законопроєкт, яким пропонується звільнити випускників від ДПА

ДПА для випускників цього року можуть відмінити

Організовуємо дистанційне навчання за новим положенням

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, в якому запропоновано надати учням, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання.

Таким чином, у документі прописано три варіанти вибору оцінювання своїх досягнень – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

На думку авторів проєкту, що прийняття законопроєкту сприятиме мінімізації ризиків захворювання серед учнів під час проведення ЗНО.

Окрім того, Міністерство освіти й Український центр оцінювання якості освіти розробили декілька варіантів проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році. Формат проведення ЗНО буде залежати від епідемічної ситуації в Україні.

Розгляд цього питання запланований парламентським Комітетом з питань освіти, науки та інновацій на першу половину березня.

Нагадаємо, що 1 лютого розпочато реєстрацію учасників тесту ЗНО. Випускники, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, обирають предмети, результати з яких вони використають як оцінку за державну підсумкову атестацію або як результат ЗНО для вступу до вишів.

Минулого навчального року учні, які завершували здобуття повної загальної середньої освіти, рішенням парламенту були звільнені від державної підсумкової атестації через епідемічну ситуацію в країні. Участь у ЗНО брали випускники, які вступали до закладів вищої освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді