МОН надало роз’яснення‌ ‌щодо‌ ‌набору‌ до‌ ‌10-11‌ ‌класів‌

Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо набору до 10-11 класів закладів загальної середньої освіти у 2021 році

МОН надало роз’яснення‌ ‌щодо‌ ‌набору‌ до‌ ‌10-11‌ ‌класів‌

Чи запобігли перехресного забруднення: шість чеклістів

Як зазначає МОН, жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти.
Кадрові документи в закладі освіти: онлайн-курс

Заходи з удосконалення освітньої мережі, що здійснюються впродовж останнього часу органами місцевого самоврядування у зв’язку з реалізацією адміністративно-територіальної реформи та відповідно до перспектив упровадження з 2027 року профільної освіти, спрямовано на суттєве покращення якості та ресурсного забезпечення освіти, зокрема в сільській місцевості.

Під час формування мережі братиметься до уваги потреба в забезпеченні всіх складових освітнього процесу, розташування закладів з урахуванням місця проживання учнів, можливостей транспортної системи та підвезення до закладів освіти, прогнозу демографічної ситуації впродовж найближчих 5 років, рівня забезпеченості педагогічними кадрами, відповідності ресурсного забезпечення закладів освіти сучасним вимогам, інформації про результативність та ефективність їх діяльності, можливостей використання матеріально-технічних, кадрових і фінансових ресурсів, підвищення ефективності освітнього процесу та інших факторів.

Цього року зарахування до 10-х класів відбуватиметься після видання наказу про переведення до нього учнів 9-х класів цього ж закладу освіти, які не виявили намір припинити навчання в ньому і не були відраховані або переведені до іншого закладу освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді