У Держслужбі пропонують впровадити громадську акредитацію шкіл

Державною службою якості освіти розроблено механізм громадської акредитації закладів освіти

Громадська акредитація закладів освіти

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Громадська акредитація закладів освіти стане альтернативою процедурі інституційного аудиту.

Таку інформацію обговорювали під час круглого столу «Діалог з громадськістю: Громадська акредитація закладів освіти — шлях сміливих та успішних», який був організований Державною службою якості освіти.

Передбачається, що громадська акредитація оцінюватиме заклади освіти щодо ефективності внутрішньої системи забезпечення якості освіти та забезпечення досягнення здобувачами освіти результатів навчання, передбачених освітніми програмами та стандартами освіти.

Як впоратися з емоційними складнощами: поради

Результати такого оцінювання прирівнюватимуться до результатів інституційного аудиту та будуть дійсними протягом п’яти років.

Окрім того, планується, що новий інструмент громадської акредитації надасть школам можливість реалізувати передбачену законом «Про освіту» автономію.

Зокрема, впровадження громадської акредитації дозволить самостійно обирати суб’єкта, що буде проводити оцінювання якості освіти та освітньої діяльності та допоможе у формуванні позитивного іміджу та репутації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10035

Мозковий штурм — інструмент сучасної педагогічної ради

«Сучасна педагогічна рада» — поняття широке і нечітке. Тут можна розуміти інноваційну, інтерактивну, нестандартну форми проведення педради, а чи яку іншу, не менш цікаву. Ми ж зупинимося на методі брейнштормінгу, або мозкового штурму, який дедалі більше входить в освітню практику і є ознакою нетрадиційного підходу керівництва у виборі форм роботи з педагогами
12304

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді