Кабмін затвердив Стратегію впровадження гендерної рівності

Метою Стратегії є запобігання та протидія будь-якій гендерній дискримінації та булінгу у сфері освіти

Гендерна рівність у сфері освіти

Як провести тарифікацію педагогів

Кабінет Міністрів затвердив Стратегію впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року та затвердив операційний план з її реалізації на 2022–2024 роки.

У відповідному документі зазначені базові принципи, цільові групи, стратегічні цілі та завдання щодо реалізації державної політики стосовно забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері освіти.

Мета цієї Стратегії — запобігання та протидія будь-якій дискримінації та булінгу у сфері освіти для всіх учасників освітнього процесу на всіх рівнях освіти.

Акцентними в документі є кілька стратегічних цілей, серед яких комплексне впровадження принципів і заходів щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, поваги до людської гідності та недискримінації у нормативно-правових документах у сфері освіти.

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

Окрім того, у змісті Стратегії передбачається посилення ролі закладів освіти у координації дій суб’єктів реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері освіти та можливості професійної спільноти фахівців з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

А також документ є гарантом забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, впровадження практик інклюзивності у сфері освіти як основи для подолання наслідків військових дій і післявоєнної відбудови України та розширення міжнародної співпраці.

Очікується, що забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків повинно сприяти забезпеченню всім учасникам освітнього процесу в Україні рівних можливостей доступу до освіти і науки незалежно від їхньої статі або інших ознак

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250755

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді