Проєкт типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти

МОН розробило проєкт Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти

Проєкт типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти

Вихователь ГПД: за якою кваліфікаційною категорією нарахувати зарплату

«Під час розроблення проєкту документа враховано гарантовані державою права щодо академічної, організаційної, фінансової та кадрової автономії закладів освіти, а також права педагогічних працівників на академічну свободу», – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

У проєкті – два варіанти типових навчальних планів:

  • для закладів загальної середньої освіти з навчанням українською мовою;
  • для закладів загальної середньої освіти, в яких є класи з навчанням мовою корінного народу або національної меншини поряд з державною мовою й закладів загальної середньої освіти, в яких є класи (групи) з навчанням українською мовою та вивченням мови корінного народу або національної меншини.

У проєкті типового навчального плану збільшено кількість навчальних годин на вивчення української мови, іноземної мови, математики, інформатики, предметів природничої освітньої галузі.

Крім того, проєкт передбачає, що заклади освіти можуть самостійно визначати кількість навчальних годин на вивчення кожної освітньої галузі в межах заданого базовим навчальним планом діапазону.

Зауваження та пропозиції на електронні адреси: [email protected] та [email protected] до 28 січня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді