Україна отримує кошти від Google на розвиток цифрової освіти

У Мінцифрі розповіли як відбулась зустріч керівництва відомства з одним з найбільших техногігантів сучасності компанії Google

Розвиток цифрової освітиТрудові відносини в умовах воєнного стану: ГОЛОВНЕ

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про результати зустрічі з командою техногіганта Google.

Як зазначив очільник відомства, компанія підтвердила рішення про надання 2 млн доларів Україні на цифрову освіту та 50 тисяч ліцензій Workspace для Уряду, яким органи влади зможуть користуватися безкоштовно протягом року.

Насамперед, грант у 2 млн доларів буде спрямовано на «навчання українців цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи Дія.Цифрова освіта», — зауважив Михайло Федоров. 

Окрім того, міністр повідомив про плани на запуск англомовної версії порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями щодо працевлаштування. 

Очільник Мінцифри запевнив, що у майбутньому це дозволить українцям швидко й просто здійснювати пошук роботи, а відтак — брати участь в економічному відродженні держави.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді