У Міносвіти запевняють, що НМТ збереже довіру до вступної кампанії

Проведення НМТ дозволить зберегти довіру суспільства до проведення вступної кампанії

Довіра проведення НМТ

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Проведення національного мультипредметного тесту дозволить зберегти довіру суспільства до проведення вступної кампанії та забезпечити необхідні безпекові умови за рахунок використання сучасних високотехнологічних рішень.

Таку інформацію зазначили в Міністерстві освіти та науки щодо ініціативи відомства відмовитися від проведення традиційного ЗНО та організувати проведення НМТ у 2023 році.

Насамперед у Міносвіти зауважують, що рішення, яке дозволить провести НМТ наступного року, викликано складною безпековою ситуацію та успішним цьогорічним досвідом реалізації комп'ютерного тестування.

Раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів схвалив пропозицію про внесення на розгляд до Верховної Ради проєкта Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року».

Зокрема чинна версія документа унеможливлює проведення НМТ замість традиційного ЗНО, а також відмова від проведення державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Законопроєкт буде розглянутий Верховною Радою.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді