З 11 січня школи працюватимуть дистанційно

Школи Києва мають провидити навчання дистанційно під час локдауну

З 11 січня школи працюватимуть дистанційно

Інституційний аудит-2021: ПЕРЕВІРТЕ, чи є Ваш заклад

Київські заклади освіти, крім спецшкіл для дітей з особливими потребами, на період з 11 до 25 січня мають забезпечити дистанційне навчання. Дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі.

Згідно з рекомендаціями, протягом зимових канікул, які триватимуть до 10 січня, педагогам рекомендується ознайомитись з діючими електронними порталами й е-журналами та опрацювати методики організації дистанційного навчання.

Адміністрація закладів середньої освіти у канікулярний період має відпрацювати розклад уроків за паралелями класів та продумати застосування інтеграції окремих предметів, проєктні завдання. Також у разі необхідності потрібно внести зміни до освітньої програми та моделі організації освітнього процесу.

З 11 січня школи працюватимуть дистанційно
НІНА ОМЕЛЬЯНЕНКОшеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
Коли оформлювали документи про підвищення кваліфікації запитань виникало чимало? Ще й працівники приносять сертифікати про участь у вебінарах, семінарах, просять їх врахувати як підвищення кваліфікації? Як правильно оформити документи у 2021 році, щоб зробити все якісно. Пропоную маршрут із питань підвищення кваліфікації прокласти помісячно.

Під час дистанційного навчання вчителі мають самостійно визначити режим (синхронний або асинхронний) проведення окремих навчальних занять. При цьому не менше 30 відсотків навчального часу, передбаченого освітньою програмою закладу, організовується в синхронному режимі, а решта навчального часу організовується в асинхронному режимі.

Крім того, адміністрація шкіл має визначити вчителів та учнів, які не мають комп'ютерної техніки вдома. У разі неможливості забезпечення нею вчителів та дітей школа має створити умови щодо проведення онлайн-уроків у класних кабінетах або кабінетах інформатики відповідно до графіка за умови дотримання всіх санітарних норм.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що врахувати у питаннях пожежної безпеки у закладі освіти

Небезпечний вогонь захоплює зненацька місця з масовим перебуванням людей, а тим більше дітей. Таким місцем, зокрема, є заклади освіти. Як убезпечити і дітей, і колектив від небажаних наслідків, шо потрібно зробити керівнику закладу, яку превентивну роботу повинні проводити педагоги, що повинні знати неповнолітні відвідувачі школи чи дитсадка – читайте у статті
12425

Безпека літнього дня в дошкільному закладі

Педагог-початківець загострено акцентуватиме на безпеці дітей під час прогулянок улітку, досвідчений — навпаки, може втратити пильність. Запропонуйте їм «золоту» середину
11008

Прохолодна робота дошкільного закладу в літню спеку

Синоптики прогнозують спекотне й посушливе літо. Найвищою температура повітря буває в липні та на початку серпня. Як організувати провітрювання приміщень, аби запобігти негативному впливу спеки на дитячий організм
9533

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді