Не всі зруйновані школи в Україні варто відновлювати

У Міністерстві освіти розповіли, чи варто відновлювати всі зруйновані школи в Україні

Зруйновані школи в УкраїніЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Рф продовжує нищити заклади освіти України. Однак Міністерство освіти та науки нашої держави вже розробляє стратегію відбудови українських шкіл.

Нещодавно міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час візиту до Дніпра зазначив, що першочергово планують відновити заклади освіти, розташовані поза зоною активних бойових дій. При цьому озвучив думку щодо необхідності відбудови усіх навчальних закладів.

За його словами, ймовірно, не всі зруйновані окупантами навчальні заклади відбудовуватимуть. Адже, це може бути «неефективно».

Проте в освітньому відомстві опрацьовують стратегію створення мережі «великих опорних шкіл». Ця мережа міститиме власний парк шкільних автобусів для підвозу учнів.

«Я не говорю про тотальне скорочення шкіл. Можливо, деякі школи і не варто відновлювати, оскільки їхнє відновлення у плані витрат буде не таке вже й ефективне. Якщо зробити певну велику опорну школу, наповнити її викладачами, може, і не треба відновлювати», — наголосив керівник Міносвіти.

Окрім того, Сергій Шкарлет повідомив щодо планів створення на території таких навчальних закладів освітніх хабів. Вони поділятимуться на:

  • дошкільну освіту;
  • позашкільну освіту;
  • 1 — 4 класи.

Також він зауважив, що МОН розробляє стратегію за участі мережі опорних шкіл. Їх планують наповнити хорошими викладачами і необхідним обладнанням.

Варто зазначити, що закордонні донори, зокрема Європейський Союз, виділили Україні 100 мільйонів євро на відбудову зруйнованих шкіл. Кошти розподілять на два транші: 34 й 66 мільйонів євро. Перш за все відновлять заклади освіти, розташовані поза зоною активних бойових дій.

Як розповів міністр освіти, наступного року заплановано спрямувати 1 мільярд гривень державної допомоги на шкільні автобуси. Також — 1,5 мільярда на безпеку в школах, зокрема на облаштування сховищ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді