Міносвіти хоче впровадити Концепцію безпечної школи

Метою концепції є створення безпечних умов для ефективного очного навчання

Концепція безпечного закладу освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

В Україні розробляється Концепція безпечного закладу освіти, кінцевою метою якої є створення безпечних умов для забезпечення ефективного очного навчального процесу.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. 

Як він зауважив, ініціатором створення Концепції є Міністерство освіти та науки. Наразі над її розробленням працює міжвідомча група.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

Таким чином, планується, що у межах реалізації Концепції заклади освіти будуть обладнані комплексом тривожної сигналізації з під‘єднанням до пунктів централізованого спостереження та реагування, системами зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження, стаціонарними металодетекторами та необхідними огорожами.

Зокрема, у Державному бюджеті на 2023 рік на спорудження укриттів у закладах освіти передбачено 1,5 млрд грн. До початку нового навчального року вони мають бути готові і забезпечувати захист учнів, учителів та персоналу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді