У МОН готові замінити ЗНО на мультипредметний тест

МОН готове провести вступ за результатами НМТ в разі внесення законодавчих змін

Мультитест замість ЗНО

Як провести тарифікацію педагогів

Міністерство освіти та науки готове провести у 2023 році вступну кампанію за результатами національного мультипредметного тесту в разі внесення відповідних законодавчих змін українським парламентом.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. 

Як зауважив очільник МОН України, проведення мультитесту стане можливим після внесення відповідних змін до законодавства Верховною Радою.

Окрім того, за словами міністра, національний мультипредметний тест, який Мінсовіти розглядає як альтернативу зовнішньому незалежному оцінюванню, матиме змінену форму.

Насамперед, тестування вступників у 2023 році враховуватиме розширені можливості для абітурієнтів, які вступатимуть на медичні, філологічні та технічні спеціальності.

«Ми розробили певні альтернативи — національний мультипредметний тест з розширенням можливості вступу тих, хто готувався на медиків, тих, хто готувався на філологічні спеціальності, тих, хто готувався на технічні спеціальності», — повідомив Сергій Шкарлет, наголосивши, що МОН має можливість надати дітям альтернативу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді