У Києві відкрили Центр захисту та підтримки дітей від ЮНІСЕФ

У столиці за підтримки ЮНІСЕФ відкрився Центр захисту дітей, що постраждали від травматичних подій

Центр захисту дітей від ЮНІСЕФЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Києві відкрився Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя для дітей, які постраждали або стали свідками насильства. 

Таку інформацію повідомили в Київській міській державній адміністрації. 

Відповідний заклад працюватиме за моделлю Барнахус («дім дитини»), тобто створення максимально дружнього для дитини середовища, де їй надаватиметься комплексна психологічна, соціальна, правова та інша допомога, а паралельно проводитимуться процесуальні дії відповідно до Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що меморандум з ЮНІСЕФ щодо створення Центру в Україні було підписано ще в грудні минулого року. Серед основних завдань цього закладу:

  • створення умов для проведення опитування дитини у дружньому середовищі;
  • надання психологічних послуг дітям, які постраждали або стали свідками у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством;
  • організація та проведення освідування, судово-медичної або судово-психологічної експертизи постраждалих дітей та оцінки потреби дитини в лікуванні та наданні медичної допомоги.

Зокрема, модель Барнахаус була вперше реалізована в Ісландії наприкінці 90-тих років минулого століття, й наразі є популярною в країнах Північної Європи у роботі з дітьми, що зазнали травматичних подій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді