Затверджено порядок надання грошової допомоги випускникам педагогічних вишів

Випускники педагогічних ВНЗ, які закінчили навчання у 2015 році та уклали трирічні договори про роботу, зможуть отримати грошову допомогу

МОН України оприлюднило наказ «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2015 році» від 11.06.15 № 616 (далі — наказ № 616).

Відповідно до Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2015 році (далі — Порядок), затвердженого наказом № 616, грошову допомогу виплачуватимуть випускникам вищих навчальних закладів, які у 2014/2015 навчальному році здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали договір на строк не менш як три роки на посадах педпрацівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

Окрім того, у Порядку зазначено, що допомога надається випускникам денної форми навчання, які навчались за державним замовленням у ВНЗ державної та комунальної форм власності незалежно від підпорядкування.

Розмір допомоги становить п’ять мінімальних зарплат.

Для отримання грошової допомоги випускники мають до 10 жовтня 2015 року подати такі документи:

  • заяву про надання допомоги
  • копію трудової книжки
  • копію договору про роботу на посаді педагогічного працівника.

Виплати здійснюватимуть вищі навчальні заклади до кінця поточного року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді