COVID-19 – це не професійне захворювання вчителів

Covid-19 не можна вважати професійним захворюванням освітян, тому не варто розраховувати на додаткове обов'язкове державне страхування у випадку інфікування

Як побороти страх заразитися коронавірусом

Про це повідомило МОН у відповідь на запит директора однієї зі столичних шкіл Дмитра Ламзи.

У міністерстві посилаються на закон «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» де зазначено, що професійне захворювання є захворюванням, яке виникло внаслідок професійної діяльності застрахованого та зумовлюється виключно або переважно впливом шкідливих речовин і певних видів робіт та інших факторів, пов'язаних з роботою.

«Тобто, якщо порівнювати з медичними працівниками, то до їхньої трудової функції належить обов'язок працювати з людьми, які хворіють на COVID-19. Вчителі та інші педагогічні працівники закладів освіти навпаки мають робити все для того, щоб уникати контактів з хворими людьми і дітьми і будь-яка підозра на потенційну присутність у здобувача освіти COVID-19 має призводити до виключення цього здобувача освіти з освітнього процесу і, як мінімум, переведення його на віддалений режим навчання. Тому захворювання, отримане під час, а не внаслідок виконання професійних обов'язків, не є за своєю суттю професійним захворюванням», - зазначають у Міністерстві освіти і науки.

COVID-19 – це не професійне захворювання вчителів

Джерело: Osvita.ua

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38587

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22251

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді