Заклади освіти поступово переходять на електронні журнали

Електронні журнали та щоденники використовують у роботі 46% українських шкіл

Електронні журнали та щоденники

Електронні журнали та електронні щоденники використовують у роботі 46% українських навчальних закладах.

Таку інформацію зазначено в результатах моніторингу роботи закладів освіти на початку навчального року, який проводила Державна служба якості освіти.

Автори дослідження зауважують, що такий відсоток упровадження електронних журналів поки ускладнює можливість систематично відслідковувати результати навчальних досягнень учнів під час дистанційного навчання.

Однак, високі показники впровадження електронних журналів вже досягнуто у столиці (100%), Запорізькій (100%), Одеській (88%) та Чернівецькій (80%) областях.

Зокрема, більшість закладів освіти для ведення електронних журналів послуговуються публічним сайтом Нові знання (55%), сервісами Моя школа (6%), НІТ: Навчання і технології (5%), Е-журнал (4%) та інші платформи: HUMAN, Е-schools, Smart School, Всеосвіта, Єдина школа, School Today, shodennik.ua.

Варто нагадати, раніше Міністерство освіти та науки затвердило інструкцію з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі.

Відповідний документ передбачає, що в електронній формі мають бути створені та вестися класні журнали, журнали обліку пропущених і замінених уроків, журнали факультативних та гурткових занять, журнали реєстрації інструктажів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді