Як мають працювати заклади освіти у разі повітряної тривоги, що почалася до навчання

У КМДА розробили алгоритм дій школи у разі оголошення повітряної тривоги вранці

Робота столичних закладів освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У Київській міській державній адміністрації розробили алгоритм дій, яким мають користуватися учні шкіл, батьки, вчителі та адміністрації закладів освіти у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога!» вранці перед початком освітнього процесу.

Насамперед, під час оголошення сигналу повітряної тривоги перед початком уроків, освітній процес цього дня автоматично переходитиме в дистанційний формат.

Важливо, що у разі такого випадку працівники закладів освіти та учні, які під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» перебувають вдома або у дорозі до закладу освіти мають прослідувати до найближчого укриття.

Якщо оголошення сигналу «Повітряної тривоги» відбувається під час прийому або приходу учнів до школи, вони разом з працівниками закладу мають прослідувати до укриття.

Зокрема, після надходження сигналу «Відбій повітряної тривоги» освітній процес у школах автоматично переходить в дистанційний формат і розпочинається через годину після відбою.

Якщо учні перебуватимуть в укритті закладу освіти під час сигналу «Повітряна тривога!», батьки можуть забрати їх лише після надходження сигналу «Відбій повітряної тривоги!».

algorytm_dii_KMDA_2022_Pedrada.jpeg

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді