Затверджувати формати навчання будуть регіональні військові адміністрації

Регіони прийматимуть рішення щодо формату навчання, зважаючи на безпекову ситуацію

Формат онлайн навчання

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Керівники військових адміністрацій самостійно прийматимуть рішення щодо формату освітнього процесу в закладах освіти, зважаючи на безпекову ситуацію в регіонах.

Таку інформацію повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет щодо можливості скасування очного навчання. 

«Я би не казав про тотальну заборону очного навчання, оскільки є різні території, в яких спостерігається різна ситуація.

Враховуючи територіальну локацію того чи іншого закладу освіти, знаходження його поруч зі стратегічними об'єктами, керівники військових адміністрацій самостійно приймають рішення щодо оцінки безпеки і формату освітнього процесу», — зауважив очільник освітнього відомства. 

Окрім того, керівник Міносвіти акцентував, що онлайн навчання може слугувати лише додатковим елементом освітнього процесу, оскільки побудова освітньої траєкторії між учнем і вчителем не може бути замінена спілкуванням через екран.

«Але безпекова ситуація вимагає від нас прийняття рішень в тому числі про продовження онлайн освіти шляхом її онлайн формату», — зазначив міністр Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді