Не в усіх закладах освіти будуть осінні канікули в 2022 році

Як відбуватимуться осінні канікули у школярів і студентів у 2022 році

Осінні канікули в закладах освіти 2022 році

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Українські школярі та більшість студентів уже активно навчаються навіть попри війну. Однак є загострення питання осінніх канікул 2022 року в закладах освіти.

Цьогоріч школи діють відповідно до рекомендацій Міносвіти. Проте заклади вищої освіти є самоврядними та самі визначають графік навчального року. Тож коли учні в Україні підуть на осінні канікули у 2022 році, невідомо чи відпочиватимуть студенти у цей період.

Навчання у школах нашої країни стартувало традиційно 1 вересня 2022 року. Учні цей навчальний рік завершать 30 червня 2023 року.

Звичайні школи підуть на канікули з 24 по 30 жовтня 2022 року. У приватних закладах освіти може бути інший календар канікул зі суттєвими змінами.

У ліцеях та коледжах календар канікул 2022 — 2023 такий:

  • перші осінні канікули триватимуть від 3 до 9 жовтня;
  • другі осінні канікули — від 21 до 27 листопада.

Щодо закладів освіти в столиці, то в КМДА повідомляли, що на осінні канікули діти у столиці підуть з 31 жовтня до 6 листопада. Якщо потрібно буде скоригувати цей графік через війну чи ситуацію з коронавірусом, тоді діти у школах Києва матимуть канікули аж у лютому 2023 року.

Окрім того, дати канікул може змінювати адміністрація закладу освіти, якщо цього вимагатиме епідеміологічна ситуація чи становище на фронті. Також на графік відпочинку школярів може вплинути й погане опалення у деяких школах та погодні умови.

Зокрема, восени школярі не підуть до школи 14 жовтня. Це державне свято — День Захисників України.

Більшість університетів та інститутів України розпочали навчання 15 серпня, згідно з рекомендаціями Міністерства освіти та науки. Наприклад, першокурсники Київського національного університету імені Тараса Шевченка сіли за парти 19 вересня, а їхні магістри першого року навчання — 1 жовтня.

Варто зазначити, цього року українські інститути та університети отримали право самостійно вирішувати, коли відпускати студентів на канікули. Восени осінніх канікул у закладах вищої освіти не буде. Студенти відпочиватимуть аж 1 січня 2023 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді