Які предмети будуть у ДПА в 2023 році

Державна підсумкова атестація у формі ЗНО буде проведена з 4 навчальних предметів

ДПА-2023 у формі ЗНО15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

Державна підсумкова атестація учнів, які цього навчального року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, буде проведена у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Наказ із такою інформацією підписаний міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом.

У 2023 році ДПА проведуть із 4 предметів.

Перший і другий предмети обов'язкові — українська мова та математика.

Третім навчальним предметом ДПА за вибором випускника може бути історія України або іноземна мова.

Зокрема, випускники, які для проходження ДПА оберуть третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки.

Якщо випускник обере третім навчальним предметом одну з іноземних мов, то він може вибрати четвертим навчальним предметом іншу іноземну мову.

Окрім того, четвертим предметом для складання ДПА може бути один із запропонованих зі списку: історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова відповідно до освітньої програми школи), біологія, географія, фізика, хімія.

Здобувачі освіти, які відповідно до освітньої програми закладу освіти вивчали навчальний предмет «Природничі науки», можуть вибрати один з таких навчальних предметів: біологія, географія, фізика, хімія.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді