На Херсонщині окупанти відправили школи на «канікули»

Росіяни призупинили навчання у школах окупованої частини Херсонщини

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Окупанти на захоплених територіях України продовжують русифікацію. Цього разу готуються до чергового її етапу, тож школярів на окупованій частині Херсонщини відправили на «канікули».

Таким чином окупанти готуються до псевдореферендуму. Для цього їм потрібні відповідні приміщення.

Відповідні «канікули» відбуватимуться у період з 22 до 28 вересня. Саме у цей час окупанти мають намір провести псевдореферендум. У мережі вже з'явилась копія наказу так званого «міністра освіти і науки» Херсонської області михайла родікова.

«Канікули» потрібні для відкриття у приміщеннях шкіл дільниці для імітації голосування на незаконному «референдумі». Зокрема, «дільниці» відкриють і в сільських будинках культури. При цьому окупанти в Генічеську вже формують із колаборантів «виїзну комісію». Її представники будуть «вдиратися» у помешкання тих жителів міста, які проігнорували псевдореферендум.

Варто зазначати, що мешканців Генічеська просять не йти на «дільниці» і не відчиняти окупантам двері. Важливо, що після цього псевдореферендуму росіяни не забудуть повідомити і про оголошену в рф мобілізацію, яка пошириться і на окуповані території.

Окрім того, освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що наші вчителі з окупованих територій почали масово скаржитися на загарбників. Педагоги пишуть, що окупаційна влада примушує їх викладати у школах. Горбачов також нагадав, що за добровільну співпрацю з окупантами вчителі будуть покарані законом.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді