Дітям за кордоном варто вчити українські предмети

Школярі за кордоном мають продовжити вивчення української мови, літератури, історії України

Перша леді України

Як провести тарифікацію педагогів

Діти, які були змушені покинути домівки через війну з росією та перебувають за кордоном, мають продовжувати вивчати українську мову, літературу та історію України.

З такою пропозицією виступила перша леді Олена Зеленська під час спілкування у рамках панельної дискусії на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Як зазначила перша леді, вона проводить постійні перемовини з представниками інших країн, у тому числі про освіту наших дітей.

«В основному діти ходять у місцеві школи, там вони вивчають місцеві мови, але ми хочемо, щоб вони не полишали вивчення української мови, літератури, української історії. Тому я перед усіма ставлю завдання і дуже хочу, щоб вони його виконали, щоб такі умови для наших дітей були забезпечені», — наголосила Олена Зеленська.

Зокрема, вона акцентувала, що більшість українських дітей, окрім навчання в місцевих школах країни перебування, приєднуються онлайн до навчання в українських школах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді