Учителі 5–9 класів мають пройти перепідготовку

Усі вчителі 5–9 класів, які викладатимуть школярам за новим стандартом базової середньої освіти у 2022 році, мають пройти обов’язкове підвищення кваліфікації

Учителі 5–9 класів мають пройти перепідготовку

Така інформація з’явилася на сайті Міністерства освіти і науки.

Працівники галузі освіти повинні будуть пройти перепідготовку. Здебільшого, підвищення кваліфікації міститиме ознайомлення з основними принципами Держстандарту. Також учителів навчатимуть практичному застосуванню цих принципів.

Підвищуйте кваліфікацію онлайн

«Підвищення кваліфікації стосуватиметься всіх вчителів, незалежно від того, що вони викладатимуть – окремий предмет чи інтегрований курс. Таке навчання розпочнеться у 2021 році», – коментують у Міністерстві освіти.

Де вчителі проходитимуть підвищення кваліфікації? Перепідготовка буде проходити в інституті післядипломної освіти педагогічних працівників. Можливий і варіант їх організації завдяки громадським установам за підтримки міжнародних партнерів.

Коли у школах почнуть навчатись за новим Державним стандартом? Учні 5-х класів почнуть навчання за новим Державним стандартом із вересня 2022 року. Спроби застосування цього стандарту розпочнеться у вересні 2021 року.

Нагадаємо, що 30 вересня уряд ухвалив новий Державний стандарт базової середньої освіти. Документ створює умови для продовження реформи «Нова українська школа» у 5-9-х класах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифрові технології у роботі з документами та ділових комунікаціях: СКОРИСТАЙТЕСЯ КУРСОМ

Хочете навчитися краще орієнтуватися у роботі з хмарними сховищами даних? Чи створювати ілюстровані матеріали? А, можливо, взаємодіяти у командах та чатах? Спробуйте онлайн-курс від Вищої школи освітнього менеджменту!
6297

Мотивація до самоосвіти вчителів

Характерна ознака професії вчителя — необхідність професійного розвитку упродовж усього періоду фахової діяльності. Поняття «професійний розвиток» визначають як зростання професійних досягнень у результаті накопичення нового й систематичного перегляду вже наявного практичного досвіду
18284

Атестація педагогів: що нового

Як цьогоріч провести атестацію педагогів, якими нормативними документами керуватися та що врахувати – поради у статті.
166049

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді